De Limburgse Contactdag Natuuronderzoek komt naar je toe!

Natuuronderzoek

30 jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. 30 jaar van gedreven natuuronderzoek, door honderden vrijwilligers, met honderden activiteiten en tientallen publicaties, … En dat willen we vieren!

Een klassieke contactdag zit er dit jaar niet in. We stellen jullie daarom een alternatief programma voor: 5 avonden op rij kun je boeiende lezingen volgen over recent natuuronderzoek, gebracht vanuit de verschillende werkgroepen. Als afsluiter op zaterdag krijg je een overzicht van 30 jaar Limburgs Natuuronderzoek voorgeschoteld, gevolgd door een reis doorheen de geschiedenis aan de hand van jaarringen van bomen, gebracht door Valerie Trouet vanuit Arizona (VS). Elke lezing kun je online volgen en achteraf herbekijken.

Vandaag op het programma:

• 19.30 u. - Vogels net over de grens. Trends in Nederlands Limburg en Noord-Brabant – Henk Sierdsema, Sovon
  • 20.30 u. - Wintervoeding voor akkervogels, een succesverhaal? – Paula Ulenaers, VLM

Dinsdag, 23 februari 2021

vanaf 19.30 u.

Provinciaal Natuurcentrum

Inschrijven voor 20 februari 2021

Enkele dagen vooraf bezorgen we je een deelnamelink. De lezingen worden opgenomen. Je kunt ze nadien herbekijken.