fiets geparkeerd in het groen

Drie Limburgse genomineerden voor Fietsgemeente/Fietsstad 2020!

woensdag, 12 februari 2020

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Fietsersbond organiseren opnieuw een verkiezing tot Fietsgemeente/Fietsstad van het jaar. Daarmee willen zij gemeentebesturen die fietsers centraal stellen belonen.

De verkiezing

Nieuw dit jaar is dat gemeenten zich niet langer zelf kandidaat konden stellen. Alles lag in de handen van de fietsende inwoners. Zij gaven via een enquête aan of ze tevreden zijn met de fietsinfrastructuur in hun stad of gemeente.

De genomineerden

Inmiddels zijn de genomineerden gekend! Nog negen lokale besturen dingen mee naar de titel van Fietsgemeente/Fietsstad 2020:

• In de categorie “grote gemeenten en steden”: Genk, Kortrijk en Mechelen.
  • In de categorie “middelgrote gemeenten”: Lommel, Deinze en Koksijde.
  • In de categorie “kleine gemeenten”: Zutendaal, Boechout en Ravels.

3x winst voor Limburg?

Van de negen genomineerden komen er drie uit Limburg: Genk, Lommel en Zutendaal. Fietsprovincie Limburg maakt ook als enige kans om voor elke categorie in de prijzen te vallen en de titel dus driemaal binnen te halen.

Om te weten of dat zo is, is het nog even wachten tot 26 mei. Een vakjury zal de winnaars aanwijzen. Zij krijgen 50.000 euro van de Vlaamse Overheid om te investeren in fietsvoorzieningen.

Wij duimen alvast voor onze Limburgse gemeenten!