• GEKADERD - expo kunstcollectie provincie Limburg
Gekaderd - Begijnhof Sint-Truiden

GEKADERD - expo kunstcollectie provincie Limburg

vrijdag, 20 april 2018

De provincie Limburg verzamelde de voorbije decennia een indrukwekkende en gevarieerde collectie kunstwerken en sierobjecten: van religieus-historisch tot hedendaags beeldend en van meubilair, glas- en textielkunst over schilderijen, fotografie en grafisch werk tot grotere geïntegreerde installaties. De collectie ontstond gedeeltelijk door zelf kunstwerken aan te kopen maar ook door kunstenaarslegaten en schenkingen.

"Ontsluiting is altijd een sleutelwoord geweest in ons erfgoedbeleid", vertelt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens. "Dat geldt ook voor de kunstcollectie, erfgoed dat we in huis hebben. Het idee om de provinciale kunstcollectie als tentoonstelling aan het publiek te presenteren, is dus zeker niet nieuw, maar nu was de tijd rijp voor GEKADERD. Dankzij het PCCE, dat erfgoed op een innovatieve manier aan de man weet te brengen en met zijn werking internationaal aanzien geniet. En dankzij twee enthousiaste curatoren, Herman Maes en Marc Milissen, die uit de enorme variëteit aan werken een eerste boeiende tentoonstelling distilleren."

Curatoren Marc Milissen en Herman Maes doken daarvoor in het depot en kozen uiteindelijk 179 werken en een selectie uit de legaten die samen de variëteit én de kwaliteit van de collectie weerspiegelen.
Het resultaat is GEKADERD: een geschakeerde en boeiende tentoonstelling in de indrukwekkende Begijnhofkerk van Sint-Truiden met werk van ronkende namen als Marcel Broodthaers, Jan Cox, Constant Permeke, Richard Hamilton, Sol Lewitt, Gerhard Richter en Gilbert & George hangt er naast het werk van internationaal gerenommeerde Limburgse kunstenaars.

Ontdek deze boeiende tentoostelling tussen 21 april en 3 juni 2018 in de Begijnhofkerk Sint-Agnes in Sint-Truiden.

Er is een expogids met achtergrondinformatie van de collectie en de kunstenaars. En met de Kunsthapper (zoek- en doespel) kun je samen met je (klein)kinderen of leerlingen op ontdekkingstocht doorheen de expo.

Ontdek alles van GEKADERD.
Lees het volledige persbericht.

Gekaderd

Opeenvolgende beelden van kunstwerken, gevolgd door een opsomming van de kunstenaars en praktische gegevens zoals periode, locatie, ...

• GEKADERD - expo kunstcollectie provincie Limburg