De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Innovatie en het dagelijkse leven in Guangdong

In een reeks van vier video’s laat  onze zusterregio Guangdong zien hoe het dagelijkse leven in China in sneltempo verandert onder impuls van technologische innovaties. Het online gebeuren staat hier centraal. De filmpjes  tonen de veranderingen door de ogen van expats - veelal jonge buitenlandse studenten. Guangdong en bij uitbreiding China, bewijst hiermee dat ze voorloper is in een snel veranderende wereld.

Mobiel betalen: een dag zonder cash in Guangzhou

Deze video geeft de grote impact weer van technologische innovaties op het dagelijkse leven van de inwoners van onze zusterregio Guangdong. Hier gaat het over de cash-loze maatschappij die op zeer korte tijd alomtegenwoordig is geworden door de introductie van WeChat Wallet - een app die bijna elke Chinees op zijn smartphone heeft en waar je quasi alles en overal mee kunt betalen.

Bekijk de video.

Online winkelen, meer dan de menigte vermijden

In Guangdong (en de rest van China) rijzen de onlineshopping-platformen als paddenstoelen uit de grond: werkelijk alles is online te koop. Het internetshoppen is dan ook een factor van belang in de Chinese economische groei en het exploderend consumentisme van haar bevolking.

Bekijk de video.

Hogesnelheidstrein: op het juiste spoor naar de toekomst

De Gao Tie is de HST van China. Deze hogesnelheidstrein veranderde de manier waarop mensen reizen in dit enorme land. Via Gao Tie komen mensen, steden en ondernemingen dichter bij elkaar.

Bekijk de video.

Deeleconomie, de nieuwe manier van "gemak"

Krijg inzicht in het groeiend aandeel van deeleconomie in de Chinese samenleving ... niet alleen het auto- en fietsdelen scheert hoge toppen, maar ook tal van andere producten, zoals paraplu’s, worden gedeeld. Ook hier staat de smartphone weer centraal als een onmisbaar element in de vereenvoudiging van het leven van alledag.

Bekijk de video.

Nieuws

dinsdag, 06 november 2018
Sfeerfoto persconferentie
Het 15de CISMEF, de Chinese Beurs voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen, vond dit jaar plaats in Guangzhou. Maar liefst 6.628 beursstanden werden ingenomen door 3.019 ondernemingen uit...
woensdag, 26 september 2018
Beeld vanuit de lucht op Guangdong
Guangdong hernieuwt tien beleidsmaatregelen om de markt nog meer open te stellen voor buitenlandse bedrijven en op die manier ook buitenlandse investeringen aan te trekken. In December 2017, Guangdong...
woensdag, 26 september 2018
Mensen achter een tafel tijdens een conferentie
Maar liefst 28 landen, regio’s en organisaties zijn aanwezig op de grootse “China International SME Fair” een handelsbeurs die in Guangdong wordt geopend tussen 10 en 13 oktober. In de zowat 1.100 promo-...