De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Er worden jaarlijks te veel kittens geboren. Vermijd dierenleed... Foto van een rosse kitten en een tijgerkitten met een rood kruis erdoor

Dierenvriend? Laat je kat steriliseren/castreren

donderdag, 20 april 2017

Op 15 april 2017 deden de Limburgse dierenasielen een gezamenlijke oproep om katteneigenaars te overtuigen om hun huiskat voor de start van het komende kittenseizoen te laten steriliseren of castreren.

Er worden te veel kittens geboren waar geen goede thuis voor wordt gevonden. Deze belanden vaak buiten tussen de zwerfkatten of bij een katteneigenaar die ze ook niet laat steriliseren. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich op hun beurt reeds voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De optelsom is snel gemaakt! Dierenasielen worden elk jaar opnieuw overrompeld met nakomelingen van huiskatten. Heel wat leed dat vermeden kan worden als katteneigenaars hun verantwoordelijkheid opnemen.

Bij wet ben je intussen trouwens verplicht om alle kittens te laten steriliseren, chippen en registreren voor je hen weggeeft. Doe je dat niet, kun je een boete krijgen!

Klik hier voor alle info over de wettelijke verplichting om je kat te laten steriliseren/castreren/chippen.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.