Logo De Grote Versnelling met partnerlogo's

“De Grote Versnelling” voor fietsbeleid in Vlaanderen

donderdag, 08 april 2021

De Grote Versnelling is een nieuw programma om het fietsbeleid in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen. Het samenwerkingsverband tussen de Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, de Vlaamse provincies en de steden en gemeenten wil het fietsbeleid in Vlaanderen versnellen en verdiepen.

Hoe werkt het?

Diverse overheden, bedrijven, verenigingen, scholen, kennisinstellingen, … slaan de handen in elkaar via zogenaamde fietsdeals die flexibel ingevuld kunnen worden. Het bundelen van krachten staat centraal. Zowel ambitieuze projecten als kleinschaligere oplossingen komen in aanmerking. Iedereen krijgt de kans om een schaalsprong te maken.

Wil ook jij een bijdrage leveren aan De Grote Versnelling? Sluit een fietsdeal!

WK Wielrennen 2021 in Vlaanderen

In 2021 vindt het WK Wielrennen plaats in Vlaanderen, voor de Vlaamse Regering een perfect aangrijpingspunt om te werken aan een schaalsprong voor functioneel fietsen. Duurzame functionele fietsverplaatsingen stimuleren, behoort bovendien tot de missie van de Vlaamse provincies en lokale besturen. Ook het Limburgs provinciebestuur werkt daarom graag mee aan de Grote Versnelling om Limburg verder uit te bouwen als de fietsprovincie bij uitstek.

Lees er meer over in het persbericht en de intentieverklaring.