gemachtigd opzichtster helpt zes kinderen oversteken

Gezocht: gemachtigd opzichters!

woensdag, 10 januari 2018

De provincie Limburg organiseert dit jaar voor de 9de keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Voor de organisatie en de uitwerking van dit toch wel unieke project werken het provinciebestuur, de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden opnieuw samen.

Wil jij je graag inzetten om, binnen jouw of een andere gemeente, groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een handicap, die zich te voet verplaatsen, veilig te laten oversteken? Schrijf je dan zeker in!

Iedereen die minstens 18 jaar is, over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de verkeersveiligheid kan gemachtigd opzichter worden. Het kan gaan om vrijwilligers, leerkrachten, ouders, gidsen van jeugdbewegingen, monitoren, stadswachten, sociale helpers, personeel van woonzorgcentra en van beschutte werkplaatsen, enzovoort.

Het provinciebestuur organiseert de theoretische opleidingen op verschillende plaatsen in de provincie. De praktische opleiding vindt plaats in samenwerking met de lokale politie. Na het volgen van de theoretische en praktische opleiding krijg je van de burgemeester de machtiging en de verantwoordelijkheid om kinderen, scholieren, ouderen en/of personen met een beperking te begeleiden in het verkeer.

Het provinciebestuur bezorgt aan alle gemachtigd opzichters die de provinciale opleiding volgen een volledige uitrusting: een C3-stopbordje, een armband in de Belgische driekleur en een reflecterend veiligheidsvestje. De opleiding én de uitrusting zijn volledig gratis.

Inschrijven kan t.e.m. 26 januari 2018 via www.limburg.be/gemachtigdopzichter.

Voor alle vragen over deze opleiding of rond verkeers- en mobiliteitseducatie neem je contact op met de dienst Mobiliteit en Routenetwerken van de provincie Limburg, via e-mailadres mobiliteit@limburg.be of telefoonnummer 011 23 83 40.