PNC
  • Kalender

Politiek debat: “Kansen voor natuur in Limburg”

Kansen voor natuur in Limburg (politiek debat) - dinsdag 27 februari 2018 - www.provinciaalnatuurcentrum.be - VLM Fotograaf Tom Frederix

Wat kan het lokale Limburgse beleid ondernemen om de natuur te versterken?

Het Provinciaal Natuurcentrum heeft voor elke gemeente in Limburg een natuurrapport opgemaakt. Dit natuurrapport geeft de stand van zaken weer van de natuur in elke gemeente vanuit diverse invalshoeken. Het natuurrapport kan helpen bij het bepalen van aandachtspunten voor de volgende legislatuur.

Onder leiding van VRT-journalist Bart Cortoos gaan afgevaardigden van zes politieke partijen met elkaar in discussie over hun ervaringen en ambitie om de natuur in Limburg te versterken vanuit het gemeentelijk beleid. Voor Open Vld is dit burgemeester van Dilsen-Stokkem en Vlaams Parlementslid Lydia Peeters, voor CD&V gedeputeerde Frank Smeets, voor Groen Vlaams parlementslid Johan Danen, voor sp.a Vlaams parlementslid Bert Moyaers, voor PVDA Gaby Colebunders en voor N-VA Vlaams Parlementslid Jos Lantmeeters.

• 19.30 u. - Onthaal
  • 20.00 u. - Verwelkoming - Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur
  • 20:05 u. - Toelichting gemeentelijke natuurrapporten - Jan Mampaey, diensthoofd Provinciaal Natuurcentrum
  • 20.20 u. - Politiek debat o.l.v. journalist Bart Cortoos
  • 21.20 u. - Discussie met publiek
  • 21.45 u. - Slotwoord
  • 21:50 u. - Receptie

Na het debat ontvangt iedere aanwezige gemeente een exemplaar van het gemeentelijk natuurrapport.

Dinsdag, 27 februari 2018

om 19.30 u.

Universiteit Hasselt – campus Diepenbeek, Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek

Inschrijven kan tot 22 februari 2018.

• Kalender
  • Politiek debat: “Kansen voor natuur in Limburg”