bankbiljetten en munten

Ontvang jij jouw aanslagbiljet gezinnen per post of via My e-box?

woensdag, 27 juli 2022, 11.08 u.

We krijgen heel wat vragen over de papieren versus de digitale versie van het aanslagbiljet provinciebelastingen gezinnen.

We benadrukken daarom graag dat niet iedereen voortaan het aanslagbiljet digitaal ontvangt. Sinds dit jaar wordt het aanslagbiljet digitaal verstuurd naar alle gezinshoofden die een account hebben op My e-box. Gezinshoofden die geen account hebben geactiveerd op My e-box, ontvangen het aanslagbiljet nog steeds op papier en dus per post.

Heb je nog geen aanslagbiljet ontvangen?

Verwachtte je jouw aanslagbiljet dit jaar per post, maar heb je het nog niet ontvangen, kijk dan zeker na op www.myebox.be of je My e-box niet in een andere context hebt geactiveerd.
Tijdens de recente vaccinatiecampagnes, moest je bijvoorbeeld ook een My e-box account activeren om digitaal een afspraak te kunnen maken voor je vaccinatie. Het is ook mogelijk dat je via andere overheden of via jouw bank al een account activeerde op My e-box.

Ga ook even na of jij zelf als gezinshoofd geregistreerd staat. Enkel het gezinshoofd ontvangt immers het aanslagbiljet.

Nog vragen?

We verzamelden hier het antwoord op een aantal veelgestelde vragen over deze nieuwe manier van werken en het gebruik van My e-box. Neem contact met ons op als je geen antwoord vindt op jouw vraag.